Hoe gaat het aanmeten van gehoorbescherming in zijn werk?

Nu we voldoende informatie hebben, gaan we je otoplastieken (gehoorbescherming op maat) inmeten. We leggen graag uit hoe het aanmeten in zijn werk gaat, zodat dit van te voren duidelijk is.

  1. Voordat we echt starten met het inmeten doen we een oor inspectie. Met behulp van een otoscoop (een lens met een trechter) kijken we in het gehoorkanaal. We kijken of er geen bijzonderheden zijn en of er niet teveel oorsmeer in het oor zit. Teveel oorsmeer kan een prop veroorzaken waardoor de gehoorgang belemmerd wordt. Indien we teveel oorsmeer of andere bijzonderheden constateren, informeren we je en adviseren we wat te doen.
  2. Indien de oren zuiver en vrij zijn starten we met het daadwerkelijke inmeten. We plaatsen met een lichtpin een speciaal watje in het gehoorkanaal om je trommelvlies te beschermen. Het watje wordt precies ver genoeg in je oor geplaatst om een mooie lange afdruk te maken.
  3. We gaan nu de twee-componenten pasta in het oor aanbrengen om de afdruk te maken. Twee-componenten pasta is een vloeibare pasta die hard wordt in je oor en geen sporen achterlaat. Voordat we de pasta inbrengen, kneden we de twee pasta’s door elkaar of maken we gebruik van een mengpistool. Met behulp van een speciale spuit of het mengpistool spuiten we de pasta in de gehoorgang.
  4. Het uitharden van de pasta duurt een aantal minuten. In de tussentijd vragen we je om even niet te praten of te kauwen, omdat deze bewegingen invloed hebben op de vorm van je oor/gehoorgang.
  5. Als de pasta is uitgehard, nemen we deze voorzichtig uit het oor. De pasta laat geen sporen achter in het oor, waardoor schoonmaken niet nodig is.
  6. De uitgeharde mallen voor je gehoorbescherming op maat zijn gemaakt en worden in een speciaal laboratorium vervaardigd naar een harde of zachte otoplastiek. Dit gebeurt door specialisten met oog voor detail.
  7. Na ongeveer drie weken komt dezelfde Hearing Pro specialist de otoplastieken langsbrengen. We leggen uit hoe je de otoplastieken in en uit je oor haalt. Bovendien voeren we een lektest uit, zodat we zeker weten dat je gehoorbescherming op maat perfect zit en je beschermt tegen gehoorschade.
  8. Tot slot leggen we uit hoe je de otoplastieken gebruikt, schoonmaakt en waarom een jaarlijkse controle belangrijk is. Bekijk hier het filmpje over hoe je de otoplastieken inbrengt.

Veel plezier met je gehoorbescherming op maat!

 

Maak een afspraakOntdek de voordelen