Schieten

Tijdens de jacht of op de schietvereniging kan één schot lossen veel geluid produceren. Het geluidsniveau kan al snel oplopen tot 160 dB! Dit is niet alleen gevaarlijk voor het gehoor maar overstijgt ook de pijngrens. Is het je bijvoorbeeld al eens opgevallen dat wanneer er een schot wordt gelost in een film, je vaak een piep of tuut hoort op de tv en dat de acteur in kwestie naar zijn of haar oor grijpt? Gelukkig is het maar een film, maar zo’n piep is in het echte leven voor altijd. Overmatige blootstelling aan impulsgeluid zoals bijvoorbeeld tijdens schietoefeningen kan leiden tot onomkeerbare gehoorschade.

Maak een afspraakOntdek de voordelen

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat natuurlijk voorop bij de schietsport en de jacht. Want één van de weidelijkheidsregels schrijft voor dat de jager ervoor zorgt dat hij vaardig blijft in het gebruik van zijn wapens. Schieten zonder gehoorbescherming is geen optie: één schot kan al leiden tot permanente gehoorschade.

Gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming op maat

Speciaal voor de schietsport en jacht maken wij gehoorbescherming op maat. Voor jagers en sportschutters is het uitermate belangrijk dat de oren beschermd worden tegen de harde knallen. Maar het omgevingsgeluid zoals dierengeluiden of spraak, blijf je opmerken.

Wil je ook op maat gemaakte gehoorbescherming voor tijdens de jacht of schietsport?

Opbergetui

Opbergetui

Wij leveren otoplastieken standaard met een clip, karabijnhaak, koord, cerumenpen (schoonmaakpennetje) en etui. Zo bescherm jij je oordoppen tegen vuil en kun je de otoplastieken veilig aan je tas of broek bevestigen. Wanneer de oordoppen vuil zijn, verwijder je dit eenvoudig met het cerumenpennetje.